Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petra Rajcherta jsme slýchávali v kapele Chinaski, hrál jednu z hlavních rolí v oblíbeném seriálu Život na zámku. Pak se ale téměř ztratil. Žije spokojeným rodinným životem s půvabnou Bárou Srncovou a na obrazovkách se objevuje jen sporadicky. Jednou za měsíc snídá s diváky České televize, na stejné stanici ho budeme už druhým rokem vídat v pořadu Bedekr.

"Pořádnou novinu budu mít až teď - v září. Jsem na to úplně natěšený, protože budu křtít svoji první knížku. Román, žádné vzpomínky na to, jak jsem byl v Chinaski nebo hrál v seriálu, jak by si někdo myslel. Je to úplně normální, skoro třistastránkový román. Bude i s ilustracemi od mého tchána Jiřího Srnce. Jen málokdo ví, že kromě Černého divadla se věnuje grafice. Je velice schopný a má na to školu," pochlubil se nám Petr na setkání k pořadu Bedekr, kde se představovala jeho nová spolumoderátorka Michaela Maurerová, která vystřídala Sandru Pogodovou (49).

A jak ho vůbec napadlo napsat román? "Původně to měl být námět k filmu, kdy vznikla jistá zápletka. Pak jsem to nějak pořád upřesňoval a upřesňoval, až jsem si řekl, že na film kašlu. Stejně by ho musela točit nějaká hollywoodská produkce, protože by to bylo hodně drahé. A pokud jde o obsah, tak mi pořád vrtá hlavou, jak by bylo možné, aby ženy žily s muži a muži se ženami a bylo to celé harmonické," svěřil.

Sám sice ve spokojeném vztahu žije, ale není to také úplně košer. "S Bárou jsme spolu sice dlouho, patnáct let spolu žijeme a příští rok máme výročí svatby, ale oba dva jsme rozvedení, takže je to pro nás druhé manželství. Takže taky nemáme úplně čistý štít," upřesnil.

K muzice už se nikdy vracet nechce, herectví ještě úplně na hřebík nepověsil. "Já jsem saxofon prodal, hned jak jsem odešel z Chinaski, a od té doby jsem na něj nehrál a už ani hrát nechci. Je to za mnou. Už tenkrát, když jsem s tím končil, cítil jsem se starý na to, abych zpíval: ‚O lásko, lásko.‘ Jsem někde jinde. Pokud jde o herectví, muselo by přijít něco, co by mě opravdu bavilo. Poslední film jsem natočil přede dvěma lety. Jmenuje se Bella Mia a je to film, který skoro nikdo neviděl. Přesto si myslím, že je moc hezký," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám