Hlavní obsah
Článek

V seriálu Ordinace v růžové zahradě si zahrála roli sestřičky, v seriálu Modrý kód povýšila a hraje lékařku Alexandru Růžičkovou. Přestože je Sandra Nováková (42) díky těmto pracovním příležitostem často v "nemocničním prostředí", tak při návštěvě skutečné nemocnice je jí úzko. Emoční stavy zažívala zejména při otevření indiánské stezky v prostoru Kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

„Je pravda, že jsme na dětském oddělení a jsem k tomu dost citlivější. Od té doby, co jsem se stala matkou, tak jsem na cokoli negativního, jako je nemoc nebo násilí u dětí, velmi citlivá. Cokoli by se mělo dít špatného dětem, nesu velmi těžce,” uvedla patronka oddělení v indiánském stylu.

Ani díky rolím zdravotnic v seriálech se nezocelila. „Nejsem v kontaktu s dětmi, nehraji pediatra. Už týden dopředu jsem prožívala, že se stanu patronem tohoto projektu,” řekla Sandra, která naštěstí nemá nikoho ve svém okolí, kdo by trpěl zhoubnou nemocí.

„Už delší dobu spolupracuji s Martinou Šmukovou (zakladatelka Nadačního fondu Pink Bubble, pozn. red.). Naposledy jsme na našem Barování vybrali okolo sto tisíc korun,” dodala spokojeně Nováková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám