Hlavní obsah
Článek

Na pekelnou dovolenou v Egyptě, o které již Super.cz psal, Sandra Nováková (41) s partnerem Vojtěchem Moravcem hned tak nezapomenou. Rodinka už je sice zpět v Česku, ale pobyt mají stále před očima. "Jak se říká, zážitek nemusí být pozitivní, ale musí být silnej," napsala Sandra, když sdílela příspěvek svého druha, který se tentokrát týkal stravování.

"Dodatek k dovolený: Snad protože sám rád vařím. Snad protože rád dobře zaplatím za kvalitní jídlo v dobré restauraci. Možná si chci jen postěžovat nebo chci upozornit, že se tohle děje. I kdyby byl důvod jakýkoliv, myslím, že je nutné napsat něco o způsobu stravování, který jsem za poslední týden musel strpět v hotelu, který se zaštiťuje světovým jménem a pěti hvězdičkami. Snad protože jsem zaplatil dost, abych se přesně tomuhle vyhnul," píše Vojtěch.

"Není to ani tak o nepříliš čistých ubrusech nebo drobečkách, kterých si všimneš, když se snažíš ulovit číšníka na objednávku pití. Není to ani o tom, že když spotřebuješ příbory na stole, tak musíš vyhledat číšníka a požádat ho o další vidličku a on dělá vtipy, že chce euro. Možná to není ani o tom, že všechny mísy v rautu jsou stále zabalené v potravinářské fólii a jí se musíš prohrabat k jídlu. Je to o tom, že nedojedené talíře neodnáší někam za plentu, ale vozí plastový pytel mezi hosty a jim na očích do nich shrnují zbytky. Ty cizí špinavé talíře postávají jeden na druhém ve vysokých komínech a ty je vidíš, když jíš," pokračuje.

"Fakt, že hned vedle grilu stojí modrá plastová popelnice, stejná jako máme v Praze na zahradě, je zarážející. Když pak přijdeš ke kuchaři, který tu popelnici otevře, zavře a pak kousek posune v těch stejných gumových rukavičkách, jakými pak nabírá syrové maso, které klade na plotnu, tak si toho prostě všimneš a začneš vidět i další věci," navázal.

"Třeba ty okoralé jednohubky, které vypadají stejně jako ty, co tu nebyly včera, ale předevčírem ano. Ten salát, který je z nepochopitelného důvodu servírován v celých hlávkách. A jak tomu číšníkovi jedna hlávka upadla na zem a on ji jakoby nic zvednul a dal k těm ostatním, které neupadly," pozastavuje se.

"Odpustíš jim i vysušeného krocana, ale ne, že na tři dorty různých barev a příchutí máš jen jednu dortovou lžíci. Proč ty dorty nejsou nakrájené a musíš je pižlat tou tříbarevnou lžící? Proč jsou všechny horký jídla tak trošku studený? Proč je vařená zelenina bez barvy a ta grilovaná vždy připálená? Proč ty játra smaží tak dlouho? Proč od příletu sedím na záchodě, když jsem se, dbalý rad, nedotkl tamní vody, ani ledu ani ovoce, co se nedá oloupat… Uf, to se mi ulevilo," uzavřel svoji litanii Moravec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám