Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Vnadná herecká hvězda se tentokrát svými ženskými přednostmi nechlubila na žádném udílení filmových cen, ale zpestřila benefiční galavečer organizace UNICEF. Salma Hayek (57) vypadala ve fialových šatech ještě obdařenější, než je u ní zvykem.

Půvabná padesátnice se na společenskou událost nepřišla jen vystavovat jako VIP host. V Los Angeles převzala Danny Kaye Humanitarian Leadership Award za své bohulibé aktivity. Herečka při této příležitosti zavzpomínala na svůj zážitek ze Sierry Leone, kde iniciovala očkování dětí proti tetanu.

„Patnáctiletá dívka přede mnou chovala novorozence a prosila nás o mléko. Přivezli jsme potravinovou pomoc, ale mléko jsme neměli. Uvědomila jsem, že bych stále mohla mít mateřské mléko, protože jsem nedávno přestala kojit svoji dceru. Sedla jsem si a nakojila jsem její miminko,“ dojala Salma Hayek celý sál.

Herečka byla v Africe svědkyní bolestivých momentů, kdy viděla umírat novorozence v náruči jejich matek. “Vakcína proti tetanu není drahá, pro většinu v této místnosti jde o zanedbatelnou částku. Uvědomujete si, kolik peněz utrácíme za nesmyslné léky na nejrůznější neurózy? Opravdu stačí málo k tomu, abyste těm dětem zachránili život,“ dodala herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám