Hlavní obsah
Článek

Pokud patříte mezi fanoušky Salmy Hayek (57) a především pak jejích pověstných ženských předností, ale odhalené scény z filmu Frida znáte zpaměti, nejspíš byste neopovrhli snímkem s názvem Zeptej se prachu. Toto romantické drama v hlavní roli se Salmou a Colinem Farrellem sice rozhodně nepatří mezi to nejlepší, co mexická kráska natočila, ale určitě se v něm pokocháte jejím nahým tělem.

Snímek z roku 2006 natočený podle románu Johna Fanteho, jenž byl vzorem i pro samotného Charlese Bukowského, je zasazeno do období americké hospodářské krize, v níž se snaží Salma alias pohledná Mexičanka Camille, dohnat k sňatku bohatého Američana. Zvrat nastává ve chvíli, kdy potká mladého italského spisovatele Artura Baldiniho.

Ačkoli původní román je vnímán jako Fanteho vrcholné a nejslavnější dílo, v režijním zpracování Roberta Towneho se příliš valného diváckého přijetí nedočkal. Mnozí pánové se dokonce shodují, že se vyplatí podívat se zhruba na první půlhodinu filmu, v jejímž finále herečka dovádí nahá ve vodě a poté zbylou zhruba hodinu a půl využít lepším způsobem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám