Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, hrozilo vážné poškození jména Karla Gotta (†80)! Jistý Pavel Pešek se snažil s jeho managementem domluvit na dvou podzimních koncertech v Chomutově a Pardubicích, ale bez podepsané smlouvy už prodával lístky. Když musel vystoupení zrušit, vymluvil se drze na zpěvákovo zdraví. Jenže Gottovi lidé nejsou jediní, kteří mají na tohoto pána neblahé vzpomínky!

„S jednatelem, eventuálně zplnomocněným zástupcem pořadatele Pavlem Peškem, máme velmi špatné zkušenosti. Zmizel bez vyúčtování a značného doplatku peněz za turné Dětí ráje. Na jakékoliv výzvy nereaguje. Řešíme to podáním trestního oznámení. Pokud vím, není to zdaleka jediná věc, které se dopustil, na Slovensku uspořádal koncert Dětí ráje bez smlouvy, vybral zálohy z předprodeje na Děti ráje, do dnešního dne prý nevrátil vstupné, neboť se lidé obracejí stále na nás. Kontaktovala nás i TV Prima, že nebylo zaplaceno za reklamní spoty, nebo herci a tvůrci, kteří se podíleli na Tour Mašinka Tomáš, s tím, že nedostali zaplaceno,“ řekla Super.cz právní zástupkyně producenta Dětí ráje Sagvana Tofiho (59) Mgr. Lenka Radoňová. Podle našich informací má jít škoda do miliónů!

Pavel Pešek se všem obviněním v našem telefonickém rozhovoru vysmál. S ničím z toho prý nemá nic společného a už vůbec nemá být podvodník. „Máte špatné informace,“ řekl zvesela.

O jeho „řádění“ u našich východních sousedů vysílala 26. března reportáž i slovenská televize STV. V pořadu Občan za dverami, což jsou takové slovenské Černé ovce, se řešilo, že jeho společnost Mania Promotions slibovala právě koncert Dětí ráje, nechala si zaplatit za vstupenky, vystoupení se však neuskutečnila a dodnes Pešek neměl vrátit peníze za až několik tisíc prodaných lístků.

Zástupce firmy, která prodej vstupenek online zprostředkovala, vinu hází na něj, protože peníze za lístky už od ní dostal. Dušuje se zároveň, že si pořadatele prověřuje. Ta samá firma, respektive její česká pobočka, ale podle všeho spolupracovala s Pavlem Peškem také na již zrušených koncertech Karel Gott s přáteli.

Sám Pešek tvrdí, že v případě koncertů Karla Gotta byl jen zprostředkovatel pro jakousi společnost Vanity. Podařilo se nám dohledat firmu Vanity Club s.r.o. Jany Kudláčkové z Velkého Meziříčí. Vznikla prvního února letošního roku. Stejně jmenující se společnost ale už v červnu 2016 na sociální síti oznamovala zrušení koncertu Bobbyho McFerrina, v červenci 2016 pak zrušení Československé Zlaté desítky aneb toho nejlepšího ze Šlágru TV.

I kdyby byla pravda, že nyní koncerty jen zprostředkovává, otázkou je, nakolik důvěryhodným zprostředkovatelem by Pavel Pešek byl. Podle veřejně dostupných rejstříků má totiž trvalý pobyt na radnici ve Velkém Meziříčí a na jeho obchodní podíl ve společnosti Mania Promotions jsou v současnosti uvaleny tři exekuce.

Při jednání ohledně Dětí ráje měl pak na základě plné moci zastupovat i svého bratra Radomíra Peška a jeho společnost Dominant Underwear s.r.o.. Tomu už společnost od února nepatří.

Podle lidí, kteří s Pavlem Peškem již přišli do styku a nemají s ním zrovna nejlepší zkušenosti, je ale třeba mít se na pozoru. Může prý totiž „zastupovat“ i další společnosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám