Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Rozkošná holčička na obrázku je jednou z nejslavnějších světových modelek. Přestože už dávno neplní první stránky magazínů a již nějaký ten rok se neprochází po předváděcích molech, její jméno zná celý svět i dnes. Poznáte, která kráska se vyklubala z malé plavovlasé dívenky?

Dítětem na snímku není nikdo jiný než Claudia Schiffer (42), německá supermodelka a herečka.

Vysokou blondýnu známe nejen díky její kráse, ale proslavila se také vztahem s Davidem Copperfieldem, s Peterem Gabrielem, s monackým princem Albertem nebo drobnými rolemi ve filmech či seriálech a nevýznamná není ani její práce pro charitativní organizaci UNICEF.

Kariéra německé krásky sahá až do roku 1987, kdy byla jako sedmnáctiletá dívka vybrána jako modelka na focení pro časopis Elle. V džínách, které na sobě tehdy při focení měla, se agentům zalíbila natolik, že se začala objevovat v dalších časopisech, v televizi a ke konci osmdesátých a začátkem devadesátých let prakticky neexistovalo médium, kde byste na vysokou Němku z města Rheinberg nemohli narazit.

Přestože se Claudia dostávala do povědomí široké veřejnosti mnoho let, doopravdy ji proslavila až spolupráce s Karlem Lagerfeldem, který si ji vybral jako tvář značky Chanel. Největší pocty se jí dostalo na přelomu tisíciletí, kdy byla vybrána do speciálního vydání časopisu Vogue nazvaného Moderní múzy. Zde byla označena za nejhezčí dívku světa.

Dnes je Claudia Schiffer šťastnou matkou tří dětí a žije již více než 10 let se svým manželem, filmovým režisérem, v Anglii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám