Hlavní obsah
Článek

Smrt milované manželky Libuše Šafránkové (†68) jen dva dny po jejích 68. narozeninách těžce dolehla především na její nejbližší rodinu. Milovaná Popelka tvořila s hercem Josefem Abrhámem (†82) dohromady jeden z nejstabilnějších párů šoubyznysu. Abrhám zemřel vpodvečer 16. května 2022.

Vzali se roku 1976 a mají spolu syna Josefa (44). Seznámili se během divadelního angažmá v Činoherním klubu. Svou budoucí ženu Abrhám okouzlil na první pohled. Když se poprvé setkali v divadle, Šafránková prý okamžitě prohlásila: „Toho si vezmu“.

Jiskra ale přeskočila oboustranně. Chodili se dívat na představení toho druhého a dlouho si vykali. Scházet se mohli díky Pavlu Landovskému, který Šafránkové pomohl sehnat v Praze byt. Abrhám byl totiž v době jejich seznámení zadaný - randil se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (†83).

Zpěvačka ale o jeho nové lásce neměla ani tušení a o jejich schůzkách se dozvěděla až od své kadeřnice. Abrhám poté vytvořil se Šafránkovou harmonický pár. Po třech letech chození se vzali v kostele a brzy nato se jim narodil syn Josef. Jejich láskyplný vztah jim mohl leckdo závidět.

Manželé byli 45 let a vzájemně se podporovali a pečovali o sebe. Zároveň společně zářili například ve filmech Svatební cesta do Jiljí (1983), Vrchní, prchni!. (1981) či naposledy ve vánočním snímku Přijde letos Ježíšek? (2013).

Reklama

Další články

Načítám