Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bývalá rosnička televize Prima Romana Jákl Vítová (46) sice nedávno nafotila snímky, na kterých doslova vypadá jako bohyně sexu, po které touží snad všichni muži, i ona už má ale zdravotní problémy, které většinou trápí až naše babičky. „Strašně mě zlobí křečové žíly,“ přiznala Romana ještě předtím, než si je nechala vyháčkovat.

„Věděla jsem, že mě křečové žíly nejspíš v životě potrápí, protože jimi trpěly už moje maminka i babička,“ tvrdí Romana, která první příznaky nemoci ani nerozpoznala. „Třeba na dovolené v Thajsku mi před pár lety nohy otekly tak, že jsem čekala, kdy mi praskne kůže. Už někdy před lety jsem registrovala první vizuální změny, ale říkala jsem si, že ještě počkám. Po porodech se to podle očekávání ještě zhoršilo a téměř každý večer se přidal i pocit těžkých nohou,“ vysvětlila maminka dvou holčiček, Sofinky (4) a Elinky (11 měsíců).

Vítovou nakonec na sál dostaly rychleji nabídky na focení. „Ale už to byl kromě vizuálního i zdravotní problém,“ uznává. „Ačkoliv jsou křečové žíly velkou zdravotní komplikací, vadí zpočátku především kosmeticky, a proto se na nás mnoho lidí obracelo s prosbou o jejich odstranění,“ říká plastický chirurg Roman Kufa.

Během půlhodiny nakonec Vítové odstranili postižené žilní úseky při vědomí pomocí miniaturního háčku. „Bylo to rychlé a bezbolestné. Ale mrzí mě, že mi lékaři zakázali vzít si domů mou žílu na památku. Prý jde o infekční materiál,“ dodala se smíchem Vítová, která teď musí čtrnáct dní nosit kompresivní punčochu jako prevenci otoků a trombózy. Poté ji čeká i ošetření druhé nožky.

Reklama

Další články

Načítám