Hlavní obsah
Článek

Roman Zach (51) je dvojnásobným otcem, s manželkou Andreou má dceru Agátu (12) a syna Prokopa (15). Jak se zdá, Prokop jde v hereckých šlépějích svého otce. Studuje konzervatoř a za sebou má už několik rolí, mezi nimi hlavní úlohu ve snímku 3Bobule a minisérii Božena, která běží na České televizi. Roman Zach, kterého diváci znají zase ze Sestřiček, v rozhovoru pro Super.cz svěřil, že měl o synově studiu trochu jiné představy.

„Tušil jsem to, ale myslel jsem, že ho ještě trošku zlomíme, že by mohl střední školu absolvovat v jiném oboru a k tomu by mohl hrát,“ přiznává herec. Ale s tím, že synovi fandí a bude ho vždy podporovat.

Prokopa nejdříve lákala filmová škola, na kterou úspěšně složil přijímací zkoušky, stejně tak se mu ale zadařilo na konzervatoři, která nakonec vyhrála. Přestože plán byl vystudovat jiný obor a u toho se věnovat herectví volnočasově, rodiče syna v jeho rozhodnutí podpořili.

„Musím říct, že ho pozoruju a má takový nezaměnitelný projev, takže by se nemusel ztratit,“ míní Roman Zach, po kterém syn zdědil nejen talent, ale také výšku. „Má asi 193 cm a doufám, že se to už zastaví, přál bych mu, aby nešel přes dva metry. Je pak problém všechno sehnat, i boty,“ vysvětluje herec, který dorostl do 204 centimetrů.

Jak sám přiznává, výška není tak úplně předností, leckdy musí kameramani dělat hotové divy, aby se do záběru vešel s některými ze svých kolegů, a hlavně kolegyň, což pravidelně zažívá i při natáčení seriálu Sestřičky Modrý kód.

„Já jsem o spoustu práce přišel, třeba proto, že partnerka měřila 160 cm. A ačkoliv mně se líbí menší holky, muselo by se to točit na dvě kamery. A kdyby se na mě ta holka dívala, vypadalo by to, že se dívá na Měsíc a já že se zase koukám na boty. Vypadá to komicky,“ dodal s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám