Hlavní obsah
Článek

Celá Praha je oblepená plakáty s Tatianou Vilhelmovou (45) v objetí s kolegou Romanem Zachem (51). To zřejmě poněkud rozhodilo jejího milence Vojtěcha Dyka (38). I když se o jeho účasti v projektu nemluvilo, najednou se objevil na tiskové konferenci k Letním shakespearovským slavnostem. Ve hře Zkrocení zlé ženy dostal také roli, aby mohl být se svojí láskou každý den.

O Táně je známé, že se ráda zamilovává do svých hereckých partnerů. Dyk chtěl mít zřejmě jistotu. Ve Zkrocení zlé ženy bude hrát nápadníka herečky Lucie Štěpánkové. Ta bude hrát sestru hlavní postavy, jíž ztvární Táňa. Ta našla řadu podobností mezi sebou a zlou Kateřinou.

"Je spontánní, svérázná. Kašle na konvence a dělá si věci po svém," vyprávěla o své postavě s nadšením. "Kateřina je hodně živelná, proto jsem rád, že ji hraje Táňa," pochvaloval si ji režisér Daniel Špinar. Ten je ostatně Dykovým spolužákem z DAMU, takže se dá tušit, jak se Vojta ke své roli dostal.

Letní shakespearovské slavnosti začínají na Pražském hradě  už 23. června. Na sedmatřicet repríz Zkrocení zlé ženy jsou lístky už vyprodány. Uvádět se budou i další díla britského dramatika. Na ty jsou prý ještě lístky k sehnání.

Reklama

Další články

Načítám