Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Manželka zpěváka Karla Gotta (†80) Ivana (35) svého manžela nešetří. Před časem se stala patronkou 4. ročníku Běhu pro život, který vybírá finanční prostředky na zajištění domácí péče onkologicky nemocných dětí. Do celé akce hned angažovala také několikanásobného Slavíka. Moderátorka VIP zpráv se svým mužem poběží v Plzni. A nepůjde o žádnou zanedbatelnou dálku. Karel Gott bude muset ve svých jednasedmdesáti letech uběhnout přes tři a půl kilometru.

„Ano, je to pravda. Rozhodli jsme se, že poběžíme celá rodina, protože je to běh pro dobrou věc. Proto mě velmi potěšilo, že jsem se mohla stát patronkou Běhu pro život. Myslím, že podobných aktivit není nikdy dost. Koncept celé akce mi byl sympatický od prvního okamžiku. Jsem maminkou dvou malých holčiček, takže téma nemocných dětí je pro mě obzvlášť citlivé. Doufám, že obyvatelé Plzně vezmou Běh pro život za svůj a sejdou se na startu v hojném počtu,“ svěřila se serveru Super.cz Gottová, která své patronství bere velmi vážně.

Podobně svou účast na celém projektu bere také herečka Alice Bendová. Ta se stala patronkou města Pardubice. Sama má také dvě děti a ví, jak je důležité jim pomáhat.

„Pomáhat dětem by měl každý, kdo tu možnost má. Běh pro život chce zajistit domácí péči onkologicky nemocným dětem na celé dva roky, proto jsem se rozhodla podpořit pardubické kolo běhu. Věřím, že touha pomoci onkologicky nemocným dětem přiměje místní i letos obléct startovní čísla a vyběhnout pro život,“ doufá Bendová.

Gottová a Bendová nejsou ale jedinými celebritami, které Běh pro život podporují. Patrony tohoto projektu se stali i Roman Vojtek (51), Iveta Lutovská (40), Petr Bende, Roman Zach (51) nebo Tereza Kostková (47). Cílem pro letošní rok je vybrat 3,5 miliónu korun.

Reklama

Další články

Načítám