Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hrál ve více než desítce muzikálů, než si jeho výkonů všimli nejen diváci a šéfové divadel, ale také odborná porota, která nominuje umělce na prestižní divadelní ceny Thálie. Roman Tomeš (36) je letos mezi třemi talentovanými muzikálovými zpěváky, z nichž 8. října v Národním divadle vzejde laureát této ceny.

Roman exceluje v roli queer zpěvačky v rockové show Hedwig a její Angry Inch. Většinu času má na sobě ženské oblečení, paruku, je nalíčený a musel se naučit tančit a chodit na vysokých podpatcích. "Už vzhledem tomu jsem chvíli váhal, zda jsem nominován v ženské, nebo mužské kategorii," smál se Roman, který prý ještě střevíčky od jara, kdy proběhla premiéra, neprotančil.

"Jsem dojatý, protože jsme tuhle inscenaci vytvářeli ve čtyřech klucích během covidu v podstatě na koleni. Věděli jsme, že je to těžké téma, které není pro masy a mainstream. Proto jsme rádi, že na nás do Malostranské besedy diváci chodí. A těší mě, že do širší nominace se dostala i moje kolegyně Vendula Příhodová, která hraje mého přítele," řekl Super.cz Tomeš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám