Hlavní obsah
Článek

Tohle byla opravdu velká výzva. Muzikálový herec Roman Tomeš (36), který je také hvězdou seriálu Slunečná, dokázal svou všestrannost. Více než hodinu a půl nesleze z jeviště Malostranské besedy, kde ztvárňuje titulní roli v rockové show Hedwig, a to muže, jenž se po nevydařené chirurgické přeměně stal zpěvačkou.

Téma je to těžké, ale při našem rozhovoru jsme se ho snažili odlehčit. Takže jsme rozebírali hlavně vizuální stránku role. "To bude vypadat jako reklama na holicí strojky, ale opravdu není," smál se Roman, který nám popsal, kde všude se kvůli postavě Hedwig musel začít holit. Jen podpaží si už vyholoval dřív. "Myslím si, že je to hygieničtější a míň smrdíte, tak to pro mě není žádná novinka," vysvětlil.

Faktem je, že příprava na vystoupení mu právě kvůli přeměně na queer zpěvačku trvá nejdéle za jeho hereckou kariéru. "Trvá, než to všechno oholím, pak se ještě musím nalíčit, správně nasadit paruku. Dá to hodinu a půl minimálně. A pak je tady ještě vnitřní příprava, kdy se musím dostat do role jako žena," vysvětlil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám