Hlavní obsah
Článek

Zpívat jim zakázali ještě před vyhlášením nouzového opatření, nyní už několik týdnů nemůžou na divadelní prkna a ještě nějakou dobu tento stav potrvá. Čeští zpěváci přesto spojili své hlasy, aby potěšili své fanoušky.

S myšlenkou vytvořit video z karantény přišel producent Janis Sidovský. „Umělci jsou s letní přestávkou doma už od března, mnozí si našli jiná povolání, jiní pomáhají v nemocnicích. Chceme touto písní říct, aby nikdo neztrácel naději, jak se zpívá v naší písničce – tento rok budeme měřit jen láskou,“ uvedl životní partner Pavla Vítka.

Unikátní počin s nadšením podpořila plejáda osobností z muzikálových scén od Plzně přes Prahu, Liberec, České Budějovice nebo Ostravu. „Ráda jsem se přidala,“ uvedla například Markéta Procházková (38), známá i ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas. „Hned jak mě Janis oslovil, jsem mu napsal: počítej se mnou,“ vzkázal Roman Tomeš (36), v současnosti hvězda seriálu Slunečná. „Moc ráda jsem součástí tohoto nápadu,“ doplnila také zpěvačka Marta Jandová (49), která se objevila v muzikálech Krysař nebo Bídníci.

Nakonec se do unikátního projektu připojilo patnáct muzikálových osobností tří generací, které píseň Čas měř jen láskou (originál Seasons Of Love pochází z broadwayského muzikálu Rent) nazpívali bez nároku na honorář.

„Sestava je tak unikátní, že by za normálních okolností nebylo možné ji dát dohromady,“ vysvětlil Ondřej Izdný ze Studia DVA, který měl na starost hudební nastudování. Každý dostal e-mailem podklady a pak písničku na telefon nahrál podle svých představ. Například držitelka ceny Thálie Dasha (42) zpívá v koupelně, Peter Pecha (34) při sekání dříví nebo Ivana Korolová (35) v dětském pokojíčku. Jejich nahrávky pak sestříhal Daniel Vičan, člen záchranářského týmu Českého červeného kříže.

Reklama

Další články

Načítám