Hlavní obsah
Článek

Chlapeček na fotce patří k hercům, kteří měli našlápnuto na skvělou kariéru, ale bohužel dokázali spadnout na samé dno. Proslavil se v dětském seriálu a jedné známé pohádce. Vrcholem jeho kariéry byla hlavní role ve snímku o vekslácích. Později se snažil neúspěšně podnikat, upadl do velkých dluhů a pohltil ho démon alkohol. Dnes už se opět snaží dostat na vrchol, ač své někdejší herecké slávy zatím nedosahuje. Poznali jste ho?

Herec Roman Skamene (69) se narodil 2. října 1954 v Plané u Mariánských Lázní. Patřil k našim nejpopulárnějším hercům, který se proslavil rolí Červeňáčka v seriálu Záhada hlavolamu a dvojrolí v oblíbené pohádce Princ a chuďas.

Díky svému charakteristickému malému vzrůstu mohl hrát už jako dospělý dětské postavy. Největší slávu mu přinesla role veksláka v legendárním Olmerově snímku Bony a klid. Jeho poslední významná herecká role byla postava cholerického velitele ve filmu Tankový prapor.

Od té doby se objevil jen v několika filmech nevalné kvality, seriálech a pohádkách. Své někdejší slávy však zatím nedosáhl.

Po roce 1989 se totiž Skamene po vzoru dalších lidí vrhl na podnikání. Chtěl vytěžit maximum ze své popularity a vydělat velké peníze, což se mu nakonec bohužel nepodařilo. Otevřel si restauraci, ale nakonec se zadlužil a zkrachoval.

Z příšerných dluhů se jen těžko dostával a propadl se na samé dno. Byl závislý na alkoholu a málokdo věřil, že se ze svých problémů dokáže dostat. Jeho alkoholické excesy pravidelně plnily stránky bulváru. Kvůli jeho problémům se s ním několikrát pracovně rozešel Luděk Sobota.

V současnosti je Roman Skamene z nejhoršího venku a velkou část dluhů už splatil. S režisérem Vítem Olmerem dokonce uvažuje o natáčení druhého pokračování kdysi úspěšného snímku Bony a klid. Velkou oporou mu vždy byla jeho manželka Renata, s níž má dvě už dospělé děti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám