Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V brněnském veletržním areálu se poslední dobou dějí věci. Organizátoři veletrhů využívají jeho prostor k natáčení netradičních videoupoutávek, a tak se při jedné z posledních natáčecích akcí dostali motorkáři na eskalátory, a dokonce i do výtahu. Jedním z protagonistů byl Zdeněk Pohlreich (67).

Nápad využít areál k natáčení klipů měli pořadatelé již předminulý rok. Tehdy na jeden z veletržních festivalů zvali ve videu Ondřej Sokol (52) jako vrátný a „Brňák“ Roman Šebrle (49) coby nabušený instalatér.

V posledním z veletržních klipů je osobností hned šest a všechny mají společnou vášeň k motocyklům. Za řídítka usedl úspěšný závodník MotoGP Karel Abraham, ostřílený instruktor Pepa ´Sršeň´ Šiler, freestylový motokrosař Filip Podmol, ale také Peter Baláž, známá československá legenda a desetinásobný národní šampion. Na startu nechyběla ani dakarská účastnice Olga Roučková a za nejmladší generaci zastupoval minibikový závodník Tadeáš Beňáček.

Hvězdou a šéfem celého klipu byl samozřejmě Zdeněk Pohlreich, který se vášní k motorkám netají, i když na ně v poslední době (asi kvůli vaření) moc času nemá. Nicméně natáčení si užil a v klipu je jeho zápal evidentní. Co se týče motocyklů, v klipu účinkují nejrůznější stroje, od babet, přes crossky, sportovní motocykly až po čtyřkolky, jak se sluší a patří k upoutávce na Motosalon, který začne 5. března.

Celý klip byl pojat jako jedna velká zábavná počítačová hra, jejímž cílem bylo projet na motorce co nejšílenějším způsobem areál brněnského výstaviště. Natáčení probíhalo v areálu s omezeným provozem, a i když zrovna pršelo, závodníci se pohybovali po celém výstavišti. Imaginární souboje se tak odehrávají třeba v nákladním výtahu, na jezdících schodech, pod turnikety, v prosklených nadzemních pasážích i na extrémně kluzké podlaze v halách. Vše se naštěstí obešlo bez zranění a na konci klipu Zdeněk Pohlreich pozval diváky dokonalou brněnštinou. „Kókejte dovalit na Motosalon do Brna,“ zve.

Reklama

Další články

Načítám