Hlavní obsah
Článek

Moderátoři zpravodajství televize Prima Gabriela Kratochvílová (34) a Roman Šebrle (49) a jejich kolega z Top Staru Petr Vágner (46) se přidali k osobnostem, které se zapojily do boje proti domácímu násilí a podpořily kampaň intervenčních center ČR s názvem Mlčení bolí. Projektu vévodí černobílé portréty, na nichž jsou známé tváře vyfoceny se zalepenými ústy.

Cíl kampaně je jasný - ‚zbourat‘ tabu kolem domácího násilí a upozornit na vysoké procento lidí, kteří se stali oběťmi fyzického, psychického, sexuálního, ekonomického či sociálního násilí. Ohroženy nejsou pouze ženy, v poslední době stoupá počet případů násilí mezi zletilými dětmi a rodiči, i násilí páchané na seniorech. Pomoc intervenčních center v loňském roce využilo téměř pět tisíc obětí.

„Poznala jsem ve svém okolí, jaké to je, když žena v domácnosti trpí, je napadána a neumí si říci o pomoc. Proto vím, jak je důležité vyjádřit svůj názor nahlas, aby lidé věděli, že si o pomoc mohou a mají říct,“ uvedla Kratochvílová.

„Fakt, že domácí násilí vůbec existuje, je něco hrozného. O to horší je, že se někdo bojí říci si o pomoc. Říci si o pomoc by mělo být naprosto samozřejmé. A stejně tak samozřejmé by mělo být tomu člověku pomoci,“ dodala.

V kampani se dále objevují například Andrea Kerestešová, Veronika Freimanová, Jitka Schneiderová, Kateřina Kaira Hrachovcová či Filip Blažek.

Reklama

Další články

Načítám