Hlavní obsah
Článek

Na filmech Robina Williamse (†63) vyrostly milióny dětí a jeho vážnější role byly inspirací pro řadu hollywoodských herců. Ty zasáhla zpráva o jeho smrti nejvíce.

Legendární herec byl nalezen ve svém domě v Kalifornii mrtvý a vše nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu. Ať už ovšem skonal dobrovolně, či ne, jisté je to, že bude chybět nejen divákům, ale především kolegům z Hollywoodu, které tragická informace šokovala.

„Je to strašně smutné, není lehké o tom mluvit ani tuto zprávu přijmout. Bylo pro mě velkým potěšením ho poznat. Jsem zdrcený a myslím na jeho rodinu,“ reagoval na smrt Williamse Danny DeVito, který si s ním zahrál ve filmu Smoochy.

Stejně emotivně se vyjádřil i oscarový herec Forest Whitaker: „Svět přišel o výjimečného člověka. Robin Williams rozdával smích, radost, probudil v nás fantazii. Bylo mi ctí být součástí jeho života.“

Slavný herec se proslavil komedií Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, v níž jeho manželku ztvárnila Sally Field. „Je mi to nesmírně líto. Komediální žánr už nikdy nebude takový, jaký býval dosud. Kdykoliv to bylo možné, Robin druhým zvedl náladu a přiměl je smát se. Nikdo jej nemůže nahradit,“ zavzpomínala hercova kolegyně.

„Nikdy jsem nepoznal milejšího a pozitivnějšího člověka. Jeho přínos spočívá v tom, že nás za všech okolností dokázal rozveselit. Miloval nás a my jsme se mu jeho lásku snažili vrátit. Jeho přátelství z nás udělalo lepší lidi,“ oplakával Williamse John Travolta, který se po jeho boku objevil v komedii Starý páky.

Výjimečné postavení Robina Williamse pro celou americkou kulturu dokazuje i kondolence z Bílého domu, v níž prezident Barack Obama s celou rodinou vzdává hold jeho památce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám