Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmový svět opustil další velikán. Ve věku 63 let fanoušci přišli o jednoho z nejoblíbenějších herců a komiků Robina Williamse (†63). Mrtvý byl nalezen ve svém domě nedaleko San Francisca. Williams v poslední době trpěl depresemi, na život si pravděpodobně sáhl sám. Úmrtí podle předběžných informací koronera způsobilo udušení. Připomeňte si s námi nejslavnější role tohoto nezapomenutelného oscarového držitele.

Williams se stal nedílnou součástí řady neopakovatelných snímků. Jeho prvním velkým úspěchem bylo válečné drama z roku 1987 Dobré ráno, Vietname, které mu vysloužilo první nominaci na Cenu Akademie. Po dvou letech přišla další se snímkem Společnost mrtvých básníků. O další dva roky později byl za ztvárnění bezdomovce v dramatu Král rybář na Oscara nominován potřetí, ale cenná soška mu opět unikla. Williams se však dočkal, a to za ztvárnění psychiatra v psychologickém dramatu s Mattem Damonem Dobrý Will Hunting v roce 1997.

Svůj komediální talent dokázal Williams naplno využít v rodinných komediích, z nichž nejpopulárnější se stal film Mrs. Doubtfire - Táta v sukni. Následovaly další trháky jako Jumanji, Flubber či Noc v muzeu 1 a 2. Za zmínku jistě stojí i dojemný sci-fi rodinný film Andrew - člen naší rodiny, komedie Ptačí klec či mysteriózní thriller Insomnie.

Který film s Robinem Williamsem máte nejraději?
Dobré ráno, Vietname
8,5 %
Král rybář
3,4 %
Táta v sukni
69,4 %
Ptačí klec
3,1 %
Dobrý Will Hunting
15,6 %
Celkem hlasovalo 22858 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám