Hlavní obsah
Článek

Herec Robert Pattinson (37) je velký krasavec, o tom žádná. Že se ale už druhým rokem po sobě stane mužem s nejkrásnější tváří světa, možná nečekal ani on sám. A má to dokonce vědecky podložené.

Podle algoritmu, který analyzuje tváře hollywoodských herců, je Pattinsonův obličej na 92,15 % dokonalý.

Za ním se umístili představitel Supermana nebo Zaklínače Henry Cavill (91,64 %), Bradley Cooper (91,08 %), Brad Pitt (90,51 %) a George Clooney (89,91 %).

Při výpočtu se vychází z tzv. zlatého řezu, poměru, který využívají především umělci a architekti při tvorbě svých děl. Dle stejných výpočtů byla zvolena ženou s nejkrásnější tváří světa modelka Bella Hadid.

Hodnocení vychází z mapovací techniky kosmetického chirurga Dr. Juliana De Silvy, který má o obličeji představitele Batmana jasno.

„Robert Pattinson byl jasným vítězem. Všechny prvky jeho obličeje odpovídají fyzické dokonalosti,“ nechal se slyšet.

„Tyto techniky počítačového mapování nám pomáhají odhalit tajemství lidské krásy. Technologie je také užitečná i při plánování operací pacientů,“ vysvětlil.

Doplnil, že Robert je mezi top 5 skoro ve všech hodnocených kategoriích, jako jsou klasicky tvarované rysy nebo „nádherně tvarovaná čelist“.

Jediné, co mu v hodnocení ubralo, jsou jeho ústa. „Jediné, co je podprůměrné, jsou jeho rty. Ty jsou poněkud úzké a rovné,“ dodal.

Pattinson vyhrál stejné hodnocení už loni a letos pomyslný titul obhájil. Zdá se, že lépe tvarovaný mužský obličej v Hollywoodu zatím nenajdete.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám