Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pravidelně ho na obrazovce vídáme v doktorském plášti nebo na operačním sále. Uměl by ale Robert Jašków (54) pomoci i v běžném životě? Teď už rozhodně ano. Představitel seriálového záporáka a doktora Leoše Máry absolvoval kurz první pomoci.

„Pro Roberta byly připravené dvě modelové situace, ve kterých bylo nutné poskytnou první pomoc realisticky maskovaným figurantům,“ svěřil pořadatel akce, které se seriálový lékař zúčastnil. Zatímco poslední roky ho potkáváme na obrazovce v bílém plášti, předtím se mu nevyhýbaly role policistů a grázlů.

A tak si herec, který v minulosti kvůli natáčení seriálu expozitura prošel policejním výcvikem, během odpoledne vyzkoušel také nácvik sebeobrany. „Robert si prošel trasu, kde řešil sebeobranné situace verbálního i fyzického napadení instruktory Sebeobrana Praha. Robertovi šly sebeobrana i první pomoc skvěle, byl aktivní, rozhodný, a navíc přispěl k příjemné atmosféře celé akce svým typickým nadhledem a humorem,“ svěřil jeden z organizátorů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám