Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jsou spolu doma i na jevišti, ale klape jim to. Jan Kříž s manželkou Marií odehráli jako pár i premiéru muzikálu Srdcový král v divadle Kalich. A Honzův divadelní kolega Richard Tesařík (78) dokonce poznamenal, že Maruška byla dokonce lepší než dvojnásobný držitel divadelní ceny Thálie.

"Maká na sobě, já jí to přeju. Je výborná," chválil ji i manžel, i když Maruška nebyla na pódiu díky kostýmu zrovna za kočku, vypadala spíš na pětačtyřicítku. "Myslím si, že potom, co jsem ji viděl v Srdcovém králi, bude zrát jako víno," nešetřil dalšími pochvalnými slovy Honza.

I sám za sebe byl spokojený, protože premiéru odehrál kvůli viróze na práškách. "Hlavně, že jsem to odehrál do konce. Ale to se mi stalo jenom jednou, že jsem místo děkovačky jel do nemocnice a nedohrálo se, to byl ten slavný Robin Hood," připomněl, jak spadl z kladky Kříž.

Ne tak hrozných, ale stejně nepříjemných vzpomínek má dost. "To jsem takhle jednou na jevišti znásilňoval kolegyni Míšu Doubravovou, ona se ohnala a vzala mě do ohryzku. Do té doby jsem něvěděl, jak strašně to bolí. Zpívalo se hodně blbě. Stejně jako když jsem vdechnul holicí pěnu, anebo mi dali omylem jablko místo hrušky a já jsem na jablka alergický. Ale to jsou takové drobné úrazy na jevišti," mávl nad tím rukou Kříž.

Reklama

Další články

Načítám