Hlavní obsah
Článek

Tak v tomhle případě filmoví tvůrci do poslední chvíle nevěděli, kdy začnou s natáčením. Do nového filmu podle románu spisovatelky Báry Nesvadbové (49) totiž režisér obsadil hvězdy, které vzápětí otěhotněly.

A tak se muselo čekat, až porodí a skončí jim šestinedělí. Přesto nebylo jisté, kdy se budou chtít Aňa Geislerová (47) a Eva Herzigová (51), které obě přivedly na svět třetího potomka, vrátit k práci. Teď už ale začal režisér Vladimír Michálek film Pohádkář, ke kterému napsal scénář Marek Epstein, natáčet. V hlavní mužské roli se objeví Jiří Macháček.

Pohádkář tak nabídne svému divákovi skutečně mimořádnou autorskou kombinaci. Autorka knižní předlohy Barbara Nesvadbová patří dlouhodobě mezi nejprodávanější české spisovatelky s širokou čtenářskou základnou. Marek Epstein je jedním z nejvyhledávanějších domácích autorů pro film a televizi, držitel Českého lva za scénář k filmu Ve stínu. Vladimír Michálek je rekordman českých filmových cen, jeho snímek Je třeba zabít Sekala získal celkem deset Českých lvů včetně ocenění za režii a pro nejlepší film. Jako bonbónek nabídnou tvůrci ještě filmovou hudbu Richarda Müllera (62).

Pohádkář vypráví příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu a lži a věčném odpouštění. Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy.

Právě toho představuje Jiří Macháček. Jeho první osudovou ženu, právničku Danu, vytvoří Aňa Geislerová, v roli překladatelky Karly se poprvé v českém filmu objeví Eva Herzigová, která však již má herecké zkušenosti ze zahraničních natáčení. Postavu kapitána Rotta vytvoří Matěj Hádek, ve filmu dále uvidíme Annu Linhartovou, Marianu Kroftovou nebo Jiřího Dvořáka.

Reklama

Další články

Načítám