Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na všem negativním se dá najít něco pozitivního. Rapper Lipo dokázal najít plusy i na pandemii nemoci covid-19.

„Jestli nám dlouhotrvající covidová krize přinesla něco pozitivního, pak to, že si mnozí z nás uvědomili, jaké hodnoty jsou v životě skutečně důležité. Záleží na tom, koho máme po svém boku a s kým můžeme sdílet naše radosti, ale i obavy a smutky,“ vysvětluje Jonáš Červinka alias Lipo, který na první máj představil singl Jednou jsem slíbil.

Ke spolupráci si liberecký hudebník přizval skupinu Kryštof, která chytlavou píseň obohatila o své typické dechy. Pro Lipa již charakteristická kombinace elektronické a živé hudby tak znovu dostala zcela nový rozměr. Jeho rap, v novince až nečekaně dynamický a optimistický, doplňuje návykový refrén Richarda Krajča (46). „Nahrávání se skupinou Kryštof a Richardem Krajčem pro mě bylo velice obohacující zkušeností. Ačkoli jsme každý vzešli z jiného žánru, od začátku k naší spolupráci přistupovali bez předsudků. Velice si vážím Richardova zápalu pro věc, během celého procesu vzniku písně se o její podobu upřímně zajímal a přicházel se svými kreativními postřehy. To vše navíc v době, kdy je Kryštof zaměstnán přípravami svého očekávaného nového alba,“

ocenil Lipo.

Spolupráci si užíval také frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. „Asi jsem stará škola, ale mně se tahle poezie v hip-hopu líbí. Právě sdělení písně, text a silný refrén mě hned po prvním poslechu zlomily. Je to opravdu chytlavá písnička s krásnou message, a tak nebylo co řešit.

Jsem rád, že jsme se mohli zapojit,” pochvaluje si spolupráci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám