Hlavní obsah
Článek

Ceny Anděl odtajnily nominace a také novou moderátorku slavnostního večera, kdy budou oceněni nejlepších muzikantů předána. Stane se jí zpěvačka Ewa Farna (30), která už Anděly moderovala v roce 2010 spolu s bývalým přítelem Tomášem Klusem (37). Teď ale vypadá lépe než tehdy, a to má sedm měsíců po porodu.

A jak to vypadá s nominacemi? Jejich favoritem je Vladimír Mišík, který jich získal šest a stal se tak favoritem cen. Akademiky zaujal deskou Jednou tě potkám. V prestižní kategorii Album roku proti ní stojí Chinaski s první nahrávkou v nové sestavě, které dali jméno 11 a předloňský objev Andělů Mirai s druhou vydanou deskou Arigató. Vladimír Mišík se s albem a singlem Jednou bude ucházet o vítězství v kategoriích Skladba roku, Sólový interpret roku, Videoklip roku a hned dvou žánrových kategoriích Folk a Rock.

Tři nominace získal za svou desku Září hudební kolektiv Zvíře jménem podzim, po dvou nominacích mají Mirai s albem Arigató, Vypsaná fixa a jejich Kvalita a Berenika Kohoutová (33) s deskou Holka roku nebo Beata Hlavenková se sólovkou Sně. Do výběru akademiků se posmrtně dostal i Karel Gott (†80) se svým posledním duetem s dcerou Charlotte Ellou Srdce nehasnou autorů Richarda Krajča (46) a Petra Harazina.

Ceny Anděl budou předány 31. března, přímý přenos odvysílá Česká televize. „Jména vystupujících na samotném andělském ceremoniálu zatím nebudeme zveřejňovat. Veškerá pozornost teď patří nominovaným. Slíbit ale můžeme opět průřez hudebním děním loňského roku a zajímavá hudební spojení,“ říká k programu chystaného galavečera jeho producentka Lucka Hájková.

Reklama

Další články

Načítám