Hlavní obsah
Článek

Populární hudební anketa Český slavík Mattoni 2013 se nezadržitelně blíží. Ten, kdo si snad myslel, že se v první osmičce objeví nějaká překvapivá jména, má smůlu.

Mezi nejlepšími zpěváky, zpěvačkami a skupinami zatím nedošlo k téměř žádné zásadní změně. Fanoušci své oblíbence z minulého ročníku opět naplno podporují, takže v první osmičce napříč kategoriemi opět nechybí profláklé stálice Karel Gott, Tomáš Klus, Kabát, Lucie Bílá, Lucie Vondráčková či Aneta Langerová.

Namísto Dalibora Jandy se mezi nejlepší interprety dostal Richard Krajčo (46), který v posledních týdnech plní stránky bulváru milostným poměrem s režisérkou Karin Babinskou, kvůli níž opustil svou manželku. Půvabnou blondýnku poznal na natáčení filmu Křídla Vánoc, pro nějž složil hudbu.

Také v kategorii zpěvaček se žádné zásadní změny nekonají. Z nejlepší osmičky vypadla hvězdička ze SuperStar Markéta Konvičková, kterou nahradila populární frontmanka německé kapely Die Happy Marta Jandová (49). Dcera hudebníka Petra Jandy se po porodu dcery Marušky naplno věnuje mateřským povinnostem, ale fanoušci na ni zjevně nezapomněli. Jandová je tak z průběžného pořadí ankety příjemně překvapena.

„Jste úžasní, děkuju už teď za hlasování, jsem zvědavá, jak nakonec dopadnu,“ napsala na sociální síti nadšená zpěvačka.

Mezi nej hudební skupiny se díky hlasům fanoušků dostala i znovuobnovená kapela Lucie. Žádný interpret si však nemůže být svým umístěním jistý. Rozdíly mezi prvními čtyřmi místy jsou velmi těsné. Někdy dokonce méně než dvacet bodů. Rozhodnout může každý hlas. Kdo chce tedy ještě na poslední chvíli podpořit své favority, neměl by váhat, protože hlasování končí již tuto neděli.

Výsledky hudební ankety budou slavnostně vyhlášeny 23. listopadu ve Státní opeře Praha pod moderátorskou taktovkou Jana Krause.

Reklama

Další články

Načítám