Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na pražském Hlavním nádraží bylo nedávno hodně živo. Na záchodcích jste totiž mohli potkat opravdu nezvyklé hajzlbáby.

Po bližším zkoumání mohli ti bystřejší poznat, že si od nich drobné za toaleťák vybírají Richard Genzer (57) a Ondřej Sokol (52)! Mají snad oblíbení herci nový přivýdělek?

V podstatě ano. Na Hlaváku se natáčel nový komediální skečový pořad Nádraží, ve kterém se společně s Michalem Suchánkem (58), Igorem Chmelou a Martinem Fingerem alternují v padesáti různých rolích z prostředí železnice a vlakového nádraží. Herci se v natáčení opravdu vyžívali.

Nepřevlékali se jen za dámy z toalet, ale i za strojvedoucí, průvodčí, prodejce jízdenek i samotné cestující. Celý šestidílný cyklus se natáčel v reáliích české železnice, nejvíce však v prostorách Hlavního nádraží v Praze, a to za téměř neomezeného provozu.

„Když jsem točil celý den v uniformě nádražáka, nemohl jsem jít ani na oběd nebo na toalety, protože se mě pokaždé vyptávali zahraniční turisté na vhodné spoje do Ostravy nebo Karlových Varů,“ vzpomínal Michal Suchánek na natáčení.

V kostýmech si hodně užil i Richard Genzer. Ten je ostatně společně se Suchánkem na komické převleky zvyklý už z pořadů Partička či Tele Tele.

„Maskéři mi udělali obrovská prsa, a tak jsem zjistil, jaké je být ženou. Musím říci, že po deseti minutách mi všichni chlapi lezli na nervy. Jsou nesnesitelní, když máte prsa,“ smál se Genzer, představitel tiskové mluvčí nádraží, toaletářky Hanky, prodavačky jízdenek a dalších několika rolí.

Skeče mají v každém dílu společné výchozí téma, které herci – karikatury postaviček z nádraží – skládají do jednotlivých scének.

„Netradiční je také forma, která se ve stylu reality show soustředí převážně na výpovědi každého z aktérů přímo do kamery, a rovněž humor, často sarkastický, s nímž se protagonisté pouštějí i do sociálně-společenských témat,“ dodal dramaturg pořadu Martin Novosad. Nádraží poběží od 4. ledna každou středu po dobu šesti týdnů na ČT2.

Reklama

Další články

Načítám