Hlavní obsah
Článek

Již za týden se v kinech objeví snímek Vybíjená podle románu Michala Viewegha. Spisovatel, který před dvěma lety prodělal mrtvici a praskla mu aorta, píše knihu povídek a z filmu je nadšený. Vypadá, že je v kondici, jen trochu přibral.

"Budu podezírán z povinného komplimentu tvůrcům, ale mně se to fakt líbilo. Mám ten film rád, viděl jsem ho už podruhé a je to pro mne mile sentimentální připomínka mých gymnaziálních let," řekl nám po projekci Vybíjené. "Je to částečně autobiografické, poznávám v tom skutečné lidi i scény. Myslím, že to může fungovat pro všechny, kdo na střední škole byli a zažili ty první lásky," míní.

Právě on sám zažil to, že byl zamilovaný do spolužačky, ale vzal si ji nakonec jiný spolužák. Tu ve filmu ztvárňuje Linda Bartošová v mladém věku, Simona Krainová (51) po dvaceti letech. "Obě jsou opravdu oslnivé, musím pochválit casting," usmíval se. A byla tak krásná i jeho tehdejší vyvolená? "Neměl bych ji urazit, tak rozhodně neřeknu ne. V té době takhle krásná byla. Teď už ji nepotkávám ani neznám její životní osudy," dodal.

Nepřekáželo mu ani to, že trojici hlavních hrdinů hrají Ondřej Sokol (52), Michal Suchánek (58) a Richard Genzer (57) známí z televizní Partičky. "Naopak, když jsem slyšel, že ta volba dopadla takhle, byl jsem rád. Jsou to výrazní herci. Spíše bych řekl, že to, že se znají, je přednost a v některých dialozích á la Partička to tam bylo možná vidět," je spokojený spisovatel.

A jaký bude další román, který by se dal převést na filmové plátno? "To je spíš na pana producenta, já mu to nevnucuji. Pár nezfilmovaných knih by se ještě našlo. Ale uvidíme, třeba ta nová. Já totiž píši novou sbírku povídek a třeba na motivy povídek, jako už se to stalo v minulosti, by mohlo být něco natočeno," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám