Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tohle se tomuto televiznímu ústavu jistě stává jen jednou za dvacet let. Ale i tak je z toho skandál, který nemá obdoby. Na konci nováckých Televizních novin jsou moderátoři vždy uvolnění, spadne z nich napětí, protože moc chyb už udělat nemohou. Jenže v pátek k jedné došlo a rovnou fatální. Rey Koranteng (49) diváky pozval na sledování filmu, který dávala konkurenční Prima. Budou padat hlavy a létat pokuty?

„Jsme na konci. Petr už je připraven se sportem, dobrý večer. Po sportu a po počasí vás čeká Princ z Persie: Písky času. To zní romanticky,“ lákal Koranteng diváky na další vysílání. Jenže onen film nejenže moc romantický není (jde spíš o snahu o akční komedii po vzoru Indiana Jonese), navíc běžel na kanále, který Nova z principu k smrti nenávidí – na konkurenční Primě.

„Jedná se o výjimečnou chybu, za kterou se zejména divákům omlouváme. Jsme ale velice rádi, že i přes toto pochybení s námi diváci zůstali i po Televizních novinách a pohádka Jak si zasloužit princeznu, kterou jsme včera od 20:20 vysílali, je zaujala,“ napsala nám mluvčí Novy Alžběta Cimová.

Zpráva o přehmatu moderátora se rychlostí světla začala šířit internetem a někteří diváci žádali moderátorovu hlavu. Z neoficiálních kruhů se ale Super.cz dozvěděl, že přehmat nebude mít pro sympatického černocha žádné následky.

„Reyovi sankce a pokuty v žádném případě nehrozí. Nemůže za to. Tyto materiály jednou týdně moderátorům připravuje jiné oddělení v televizi a tak to padá na jeho hlavu. Chybu udělá občas každý, lidé z toho oddělení jsou z toho ale chudáci na mrtvici,“ dozvěděli jsme se od zdroje na tajné schůzce v patnáctém podzemním podlaží sídla Novy v katakombách, kde za svitu halogenových loučí přísně střeží mumii kdysi slavného psa Nováka.

Fanoušci Korantenga mohou být tedy v klidu: jejich idol nijak pykat nebude. A na Nově si také oddechli: ani pouták v jejich zpravodajství totiž sledovanosti Prince z Persie moc nepomohl…

Reklama

Další články

Načítám