Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Renata Drössler (60), která je pro svůj charakteristický projev nazývána Černý motýl českého šansonu, si dala k nadcházejícím padesátinám neobvyklý dárek. S fotografkou Lenkou Hatašovou nafotila sérii aktů. „Byl to vždycky můj sen, mít fotografie své tělesné schránky, jakousi památku na krásná mladá léta," svěřila se zpěvačka Super.cz.

„Ke svým padesátinám, které oslavím příští rok, jsem vydala exkluzivní výběrové 2CD šansonů, jehož booklet je právě katalogem k výstavě, postavené na mých aktech.“

Fotografické obrazy, jak je nazývá autorka, vznikly ve Slovinsku. Fotily se nadvakrát. „První sérii jsme pořídily v květnu, pro druhou jsme se pak vrátily ještě v říjnu. Jediné světlo, které jsem pro vznik snímků použila, bylo slovinské slunce," říká fotografka, která akty poprvé publikovala před dvěma lety v knize Paměť zrcadla.

Celý projekt nese název Znovuzrozená, tak zní totiž překlad jména Renata. „Změnila jsem svůj život od základu, takže jsem svému jménu nezůstala nic dlužna," dodává představitelka Marlene Dietrich ve hře Edith a Marlene v Divadle pod Palmovkou Renata Drössler.

Prodejní výstava kompletní série bude k vidění v Galerii U Kamenného zvonu na pražském Staroměstském náměstí do konce listopadu, potom bude pokračovat na webových stránkách zpěvačky. Výtěžek z prodeje obrazů i cédéčka poputuje na pomoc těžce postižené ženě s velmi dramatickým osudem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám