Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Regina Rázlová (76) letos velmi rázně úřadovala na Mezinárodní konzervatoři v Praze, když podle některých zpráv provedla rozsáhlou čistku (což její manažer rázně popírá). Teď musela odejít z postu šéfky hereckého oddělení, oficiálně kvůli vyčerpání, zprávy o nuceném opuštění pozice jsou prý nesmyslný útok zamindrákovaných lidí. Na její post každopádně hned dosadili Veroniku Žilkovou (62). A studenti z ní už mají pořádný vítr!

Rozhodně prý není pravda, že by nabídku dlouho zvažovala. „Kamarád Vojta Lavička z Gipsy.cz mi zavolal prvního září, dal mi asi dvě minuty na rozmyšlenou. A den nato jsem nastoupila. Jsem zvyklá na hašení problémů, tak mi to nevadilo,“ řekla Super.cz Žilková.

Ta je dcerou proslaveného hudebního pedagoga Václava Žilky, výuku miluje a studenti už dobře poznali, zač je toho loket.

„Geny po tatínkovi se projevují, už jsem zavedla i proslavený Žilkův čas. Zná ho asi sto tisíc jeho žáků. Když máte ve tři hodinu, tak jste za pět minut tři připraveni na místě se studijním materiálem a ořezanou tužkou. Když totiž přijde student pozdě, znamená to, že nemá zájem o obor a tím pádem také to, že špatně učíte. Když ráno vystupuji z auta, všichni, kteří kouří před školou, zahazují nedopalky a běží do sálu, aby tam byli dřív než já,“ prohlašuje pobaveně Veronika.

Ta žádnou čistku nechystá, se stávajícími pedagogy, mezi něž patří i Renata Drössler, jež měla být přitom Rázlovou odejita, se maximálně dohodla na větší spolupráci.

„Jsou tu skvělí pedagogové. Ze známých jmen jsem přivedla na umělecký přednes Janu Šulcovou, místo bylo neobsazené,“ upřesňuje.

Práce ji pohltila, supluje, když někdo z kolegů nemůže, odmítá prý skvělé televizní projekty, protože musí stanovit osnovy a řešit své nové „děti“. Nejhorší noční můrou pro ni bylo sestavit pro čtyři ročníky osnovy.

„Můj manžel (ministr obrany – pozn. red.) se mě už ptal, jestli budu o víkendu vařit, nebo pořád jen sestavovat rozvrh. Byl to doslova bojový plán. Příští rok ho radši začnu sestavovat už v květnu,“ dodala se smíchem Veronika Žilková.

Reklama

Další články

Načítám