Hlavní obsah
Článek

V roce 1996 se Ralph Fiennes (53), Kristin Scott Thomas (56) a Juliette Binoche (52) společně objevili ve filmu Anglický pacient, který se do dějin zapsal jako jeden z nejoceňovanějších snímků. Dvacáté výročí společného titulu oslavili na festivalu v Římě.

Anglický pacient získal 12 nominací na Oscara, přičemž v devíti kategoriích film režiséra Anthonyho Minghelly zvítězil. Většího úspěchu od těch časů dosáhl jen Titanic a závěr trilogie Pán prstenů, jimž akademie udělila jedenáct trofejí.

Na slavnostním ceremoniálu se tehdy z Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli radovala i Juliette Binoche. Představitelé milenců Ralph Fiennes a Kristin Scott Thomas se museli spokojit jen s nominací.

„Anglický pacient“ se s oběma hereckými kolegyněmi sešel v Římě, kde společně zapózovali na červeném koberci. Herecké trio už překročilo padesátku, ale jeho sláva rozhodně nevyhasla. Lord Voldemort z Harryho Pottera si užíval přítomnost dam, které ani v pokročilém věku nepřišly o šarm. Juliette zazářila v azurovém kalhotovém kostýmu, Kristin na projekci dorazila v barevných šatech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám