Hlavní obsah
Článek

Režisér Rudolf Havlík v postprodukčních studiích dokončuje Bábovky, jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, který natočil podle stejnojmenného knižního bestselleru spisovatelky a účastnice zatím poslední StarDance Radky Třeštíkové (42). Nyní jej představuje v prvním traileru a na filmových plakátech. Film bude mít premiéru v českých kinech v září.

Příběhy hrdinů Bábovek mají divákům ukázat, že některá setkání umí navěky změnit život. „Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás,“ uvádějí tvůrci.

Pod scénářem filmu je podepsaná autorka knihy Radka Třeštíková s režisérem filmu Rudolfem Havlíkem, pracovali na něm téměř čtyři roky. Jde o jejich již druhou filmovou spolupráci, v roce 2018 podle společného scénáře natočil Havlík komedii Po čem muži touží, kterou v českých kinech vidělo přes 600 tisíc diváků. Zájem diváků o návštěvu kin je možné čekat i v případě Bábovek, knižního titulu se od jeho prvního vydání v roce 2016 prodalo více než 160 000 kusů.

„Podařilo se nám natočit skvělý velký český film. Od začátku jsme věnovali pozornost každému detailu. Bábovky propojují příběhy žen, které se snaží udělat velká životní rozhodnutí a do jejich plánů zasáhne osud. Z jednotlivých malých příběhů se na konci stane jeden velký. Měli jsme před sebou velké výzvy a jednu velkou scénu, na kterou jsme se museli připravovat dlouhé týdny, abychom vůbec přišli na to, jak ji natočit. Film je plný skvělých hereckých výkonů a teď, když doděláváme poslední detaily, víme, že se nám celá ta mravenčí práce podařila,“ věří režisér Rudolf Havlík.

„Překvapilo mě jedině to, že se nám celý casting vydařil a všichni herci byli perfektně připravení a soustředění. Určitě ale mohu jmenovat Janu Plodkovou (42), která se představí v jiné herecké poloze a je naprosto skvělá,“ dodal.

Vedle Jany Plodkové se ve filmu představí Táňa Pauhofová (40), Lenka Vlasáková (51) a Barbora Poláková (40). Mužských protějšků se pak zhostili Ondřej Vetchý (61), Jiří Langmajer (57), Marek Taclík (50) a Rostislav Novák.

Natáčení filmu pod vedením hlavního kameramana Václava Tlapáka proběhlo nejen v Praze a v jejím okolí, ale i v Bangkoku.

Reklama

Další články

Načítám