Hlavní obsah
Článek

Velmi ráda cestuje, a to do dalekých krajin, a sama. A čerpá tam nejen zážitky, ale i inspiraci. Muzikálová zpěvačka Radka Pavlovčinová (35) se vypravila na dobrodružnou cestu do Jihoafrické republiky a po návratu si nechala udělat tetování na obličeji.

"Tam jsem se nechala inspirovat, ale mám se natolik ráda, že jsem počkala až domů, kde jsem se nechala tetovat od svého kamaráda, kterému důvěřuji," vysvětlila nám Radka, jak vznikly tři tečky vedle jejího levého oka, které si někdo může splést s tečkováním konturkou. "Přivedl mě k tomu jihoafrický temperament a to, jak se tam ženy zdobí," doplnila.

Radka ráda cestuje, je adrenalinový typ a docela hazarduje se svým životem. "V Jižní Africe jsem poprvé v životě jezdila na koni a rovnou to byla výprava po vinicích. A pak to byla cesta, která se dá do češtiny přeložit jako sebevražedná rokle. Vystoupá se na horu, která má asi 1000 metrů nad mořem, pak se obleče neopren, který má vyztužený zadek a spouštíte se divokou řekou dolů. Skáče se z vodopádů, bylo tam asi 11 seskoků, které měly 8 až 15 metrů, pak se plave. Prostě te po té řece musíte dostat až dolů," vyprávěla nám nevšední zážitek.

Její nejnebezpečnější výprava to ale nebyla. "Asi trochu dramatičtější byl Nepál. Ale pokud jde o přírodu, tak ta v Jižní Africe je pro mě asi zatím nejkrásnější, jakou jsme viděla. Je tam Stolová hora, dva oceány. Užívala jsem si to plnými doušky," byla nadšená Radka.

Radka se toho nebojí ani po pracovní stránce. Pravidelně například vystupuje ve válkou poničeném Libanonu, které taky málokdo může pokládat za bezpečné místo a Bejrút byl jedním z nejvíc bombardovaných měst na světě.

"Momentálně je v Bejrútu klid, turista se nemusí ničeho obávat. Ale bohužel na městě je to velmi znát, je po válce zdevastované a zatím se jim podařilo postavit jen centrum, které se už začíná podobat Dubaji anebo Abú Dhabí. Ale lidé jsou tam úžasní a srdeční a naklonění umění. Takže si mě a mého kolegu z kapely zamilovali, a tak tam jezdíme pravidelně," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám