Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lídr kapely Elán Jožo Ráž (69) Super.cz exkluzivně přiznal, že po více než třiceti letech skutečně hodlá skončit ve skupině Elán. "V roce 2013 odejdu. A co bude s kapelou dál, už není moje věc," prozradil. "Vůbec o tom s námi nemluvil," vyděsil se jeho kolega Vašo Patejdl. Labutí písní kapely bude zřejmě muzikál Osmý světadíl, který na Slovensku nedokázal nikdo zaplatit a tak bude mít nakonec premiéru v Čechách. Eláni pro něj napíší ještě dvě nové písničky.

"K tomu, abychom vytvořili muzikál z hitů Elánu, nás už oslovilo na Slovensku hodně lidí. Nikdo ale neměl prachy. Muzikálová produkce stojí miliony," prozradil Ráž. Až česká produkce divadla Kalich dokázala dát finance dohromady a bude se podílet i na slovenské verzi. Kapela tak bude mít napsán svůj epitaf a Ráž se rozhodl skončit.

Hudebník, jenž se před lety jen zázrakem dostal z hrozivé nehody na motorce, už chce jít na odpočinek. "Žádné praćovní plány nemám. Budu jen sedět u okna s cigárem a popíjet whisky. A ani tu motorku nevynechám," prozradil své plány do budoucnosti Jožo Ráž.

Členové kapely věří, že jejich muzikál ve stylu Mamma Mia bude mít velký úspěch. V divadle Kalich jej připravuje známý režisér Ján Ďurovčík, který se v Praze podílel na muzikálech Pomáda či Robin Hood. Pro hlavní role se herci stále vybírají. Pár jmen už je ale jistých.

Velmi pozitivně se režisér vyjádřil o herečce Michaele Doubravové, nezapomněl ani na svoji přítelkyni. Tou je Nela Pocisková, která alternuje hlavní ženskou roli Mariany v Robinu Hoodovi. Na Slovensku je velmi slavná a nedávno si nechala plastickými chirurgy vylepšit i svůj hrudník. S Vašo Patejdlem už ve studiu nazpívala i duety z muzikálu.

Na konkurzech naopak neuspěly například přítelkyně Václava Noida Bárty Eliška Bučková nebo exmilenka Miroslava Etzlera  Radka Pavlovčinová. "Eliška to nezvládla herecky, Radka má zase problém s pěveckým rozsahem," prozradil Ďurovčík.

Reklama

Další články

Načítám