Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Radek Banga (42) nám ukázal svoje bydlení. A spadla nám brada, jak hezké to tam má. S manželkou Veronikou před šesti lety koupili prvorepublikovou vilu ve vesnici kus za Kladnem a postupně ji rekonstruují. První byla samozřejmě na řadě střecha.

Pokud jde o zařizovací předměty, snaží se vše sladit právě do doby, kdy byla vila postavená. Nechali původní dlažbu typu teraso, jinde jsou na podlaze prkna nebo parkety. Prostory vyhřívají klasická americká kamna, která koupili relativně levně, ale nechali je odborně zrepasovat. "Ještě toho je ale hodně před námi. Musel bych vydělat opravdu balík, abychom to měli hotové třeba do deseti let. Třeba kuchyň bude strašně drahá," míní Radek.

O shánění autentického nábytku nebo porcelánu se stará jeho žena. "Na to bych neměl trpělivost. Verunka to miluje, obíhá vetešnictví, starožitnictví a našla se v tom," doplnil Radek, který v domě čerpá i inspiraci k tvorbě. Například nová píseň Plán, ke které doma natočil i videoklip, vlastně vypráví příběh rodiny, která tady kdysi žila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám