Hlavní obsah
Článek

Vévoda a vévodkyně z Cambridge na své oficiální profily na sociálních sítích umístili krásný snímek jejich šestileté dcerky Charlotte (8) s motýlkem v ruce.

Princezna velice opatrně drží v dlaních babočku admirála a její rodiče k fotografii přidali i krátké představení organizace, která motýly chrání a v tuto chvíli po celé Británii také počítá.

„Rádi bychom sdíleli tyto nádherné snímky babočky admirála a pavího oka ve spojení s iniciativou chránící motýly po celé Velké Británii. Butterfly Conservation nás povzbuzuje k tomu, abychom spočítali tato neuvěřitelná stvoření, která jsou nejen krásná, ale i nesmírně důležitá. Motýli jsou životně důležitou částí ekosystému jako opylovači i jako součást potravinového řetězce. Doufáme, že dokážeme porazit loňský celkový počet,“ napsali ke snímku Kate a princ William (41), kteří se sami zapojují do počítání motýlů.

Počítání začalo už 16. července a končí tuto neděli. Účastníci iniciativy posílají počty skrze aplikaci. Například v roce 2016 se zapojilo do počítání přes 36 tisíc dobrovolníků.

Reklama

Další články

Načítám