Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Loňské Vánoce byly bohužel pro řadu osobností ty poslední. Zavzpomínejte s námi na ty, kteří letos odešli na onen svět.

Hned počátkem ledna svět šokovala zpráva o smrti zpěváka Davida Bowieho (†69). Jeho odchod byl pro mnohé nečekaný, protože pouhé dva dny před jeho skonem vyšla deska Black Star. Excentrický umělec nechtěl u fanoušků vzbuzovat lítost a 18 měsíců tajil boj s rakovinou.

Jen o pár dní později se naplnil čas Alana Rickmana. Herec z fantasy ságy o Harrym Potterovi shodou okolností odešel ve stejném věku jako Bowie. A také podlehl rakovině.

V dubnu zaznamenal svět hudebního šoubyznysu další otřes, když nás opustil Prince. Talentovaný umělec byl nalezen mrtvý ve výtahu svého nahrávacího studia. O jeho smrti kolovaly nejrůznější zvěsti, ale její příčinou byla vyčerpanost organismu spojená s užíváním návykových léků.

Ve stejném roce jako Prince odešla i zpěvačka vystupující pod pseudonymem Vanity. Hvězda 80. let proslulá vyzývavými outfity byla jeho hudebním objevem a údajně i milenkou.

Ve věku 86 let zemřel slavný italský herec Bud Spencer. Na velkolepé rozloučení do Říma dorazil i jeho parťák ze stříbrného plátna Terence Hill. V závěru roku si smrt přišla i pro Zsa Zsu Gabor (107), která by se v únoru dožila stovky. Vánoce už bohužel neoslaví ani zpěvák Pete Burns, jehož tvář poznamenaly plastické operace.

V pátek večer přišla zpráva, že ve věku 93 let zemřela herečka Luba Skořepová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám