Hlavní obsah
Článek

Dnes britský princ Harry, bratr následníka trůnu, slaví své 33. narozeniny. A příznivci královské rodiny netrpělivě očekávají, zda bude tento rok jeho života tím, kdy se ožení se svojí přítelkyní herečkou Meghan Markle (36).

Tohle všeobecné očekávání není úplně bez příčiny. Probudila ho sama Meghan, když v nedávném otevřeném rozhovoru pro časopis Vanity Fair o jejich vztahu prohlásila: „Jsme dva lidé, kteří jsou opravdu šťastní a zamilovaní.“

Předpokládá se, že ti dva by to mohli rozlousknout příští týden, až Harry dorazí do Toronta, domovského města Meghan, kde bude zahajovat hry hendikepovaných Invictus 2017, které princ sám založil.

Harry, který je pátý v pořadí v nároku na trůn, se narodil 15. září 1984 o půl páté ráno jako princ Henry Charles Albert David z Walesu. Na svět přišel v soukromém Lindově křídle nemocnice St Mary v Paddingtonu v centru Londýna, ve stejné místnosti, kde se dva roky před ním narodil následník trůnu, princ William (41). Ve stejném bloku této nemocnice se narodili i Harryho synovec a neteř, princ George (10) a princezna Charlotte (8) z Cambridge.

V průběhu let se Harry několikrát „vyznamenal“ tak, že se muselo ledovým potem orosit čelo všem členům královské rodiny. Ať už to byl konflikt s paparazzi, kouření marihuany, nebo bujarý svlékací večírek s děvčaty při hraní biliáru. Celosvětové pobouření vzbudil, když se na jiném mejdanu zase převlékl do nacistické uniformy.

Zrzavého prince s nepoddajnými vlasy a přidrzlým, roztomilým kukučem, ale národ miluje a vždy mu vše rychle odpustí. Vždyť přeci také bojoval za svou zemi v armádě a na svém kontě má mj. dvě bojové mise v Afganistánu. Nyní je princem, tak říkajíc, na plný úvazek a převážně se věnuje jak charitě, tak dalším společensky prospěšným projektům, jako jsou třeba kampaň Heds Together, které má odstigmatizovat psychicky nemocné. Spolu s bratrem Williamem a jeho ženou Kate se také dlouhodobě starají o vojenské veterány.

Reklama

Další články

Načítám