Hlavní obsah
Článek

Ve městě Windsor žije trvale 32 tisíc obyvatel. Kvůli svatbě prince Harryho (39) a Meghan Markle (42) jeho populace vzrostla o sto tisíc lidí. Dějiště královské svatby je v obležení fanoušků, kteří touží alespoň na okamžik zahlédnout nevěstu se ženichem.

Do areálu hradu Windsor, v jehož kapli sv. Jiří obřad probíhá, se vejde kolem dvou tisíc pozvaných hostů, kteří museli projít přísnou bezpečnostní kontrolou. Další davy doufají, že novomanžele uvidí během projížďky v kočáře po blízkém okolí.

Meghan k oltáři místo nemocného otce přivedl princ Charles. Oblékla jednoduše řešené šaty, které pro ni navrhla Clare Keller z módního domu Givenchy. Nevěsta měla dlouhý závoj připevněný diamantovou tiárou. Původně se spekulovalo o tom, že šaty vytvoří návrháři značky Ralph & Russo. Harry a Meghan už si řekli ano a tvoří manželský pár. Z americké herečky se tak stala vévodkyně ze Sussexu.

Na svatbu dorazil herec Idris Elba, moderátorka Oprah Winfrey, tenistka Serena Williams i George Clooney s manželkou Amal. Na místě je i Pippa Middleton se zakulaceným bříškem. Nechybí ani manželé Victoria a David Beckhamovi. O českou stopu na svatbě roku se postaraly topmodelka Tereza Maxová a výživová poradkyně Gabriela Peacock.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám