Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Harry (39) a jeho snoubenka Meghan Markle (42) zveřejnili hudebníky, kteří jim zahrají na květnové svatbě. Jsou mezi nimi gospelová skupina The Kingdom Choir s hudebnicí Karen Gibson, ale také teprve devatenáctiletý cellista Sheku Kanneh-Mason.

„Jsem nadšen a poctěn, že mohu zahrát na svatbě prince Harryho a Meghan Markle. Byl jsem ohromen, když mi slečna Markle zavolala, aby se zeptala, jestli mohu zahrát při ceremonii, a samozřejmě jsem okamžitě souhlasil. Je to ohromná čest, nemůžu se dočkat!“ napsal výjimečně talentovaný umělec na Twitter.

Kanneh-Mason se hře na violoncello věnuje od šesti let a díky výjimečnému talentu je mnohými označován za „geniální dítě“. Už jako malý vyhrával soutěže, v roce 2016 se stal první vítězem tmavé pleti v klání stanice BBC pro mladé hudebníky (BBC Young Musician), o rok dříve se i se sourozenci zúčastnil britského Talentu. Dnes vystupuje s orchestry, v létě se zúčastní festivalu klasické hudby BBC Proms (loni na tomto festivalu vystoupil jako sólista tělesa Chineke! Orchestra a zahrál mimo jiné i Dvořákovo Rondo), velkému zájmu se těší i jeho album Inspiration.

Sheku pochází ze sedmi dětí, přičemž každé z nich umí hrát alespoň na jeden hudební nástroj.

Princ Harry si Shekua „vyhlédl“ loni v červnu, když hrál na charitativní akci v Londýně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám