Hlavní obsah
Článek

Velká Británie má další důvod k oslavám. Poté, co vévoda a vévodkyně z Cambridge, William (41) a Kate, oznámili, že čekají třetí dítě, přichází další radostná zpráva. Princ Harry (39) a herečka Meghan Markle (36) se zasnoubili.

Svatba je plánovaná na jaro příštího roku, zatím bez bližšího upřesnění. „Další informace budou včas oznámeny,“ stojí v prohlášení. Zda k ní dojde ještě před narozením třetího potomka Williama a Kate (má se narodit v dubnu), nebo až po něm, tak můžeme jen hádat.

Pár zatím nezveřejnil ani místo, kde svatba proběhne, ve hře jsou Westminsterské opatství, katedrála sv. Pavla i kaple v hradu Windsor.

Oznámení o zásnubách přichází krátce poté, co královna Alžběta II. a její muž princ Philip, prarodiče Harryho, oslavili sedmdesáté výročí svatby (20. listopadu).

Pro Markle půjde o druhé manželství. S filmovým producentem a hledačem talentů Trevorem Engelsonem se rozvedli v roce 2013.

Rodiny obou snoubenců jsou dle prohlášení nadšené.

„Jsme za Meghan a Harryho neskutečně šťastní. Naše dcera vždy byla milou a milující osobou a vidět ji s Harrym, s nímž sdílí tytéž hodnoty, je pro nás jako rodiče velkou radostí,“ uvedli Thomas Markle a Doria Ragland, rodiče budoucí nevěsty.

Královna Alžběta II. a vévoda z Edinburghu jsou potěšeni a páru přejí štěstí.

Bratrovi a švagrovi pogratulovali též vévoda a vévodkyně z Cambridge. „Z Harryho a Meghan jsme nadšení. Je nádherné znát Meghan a vidět ji a Harryho spolu šťastné,“ uvedli William a Kate.

„Jsme nadšení. Oba dva. Samozřejmě doufáme, že budou šťastní,“ uvedla Camilla, vévodkyně z Cornwallu, manželka prince Charlese.

Reklama

Další články

Načítám