Hlavní obsah
Článek

Princ William (41), britský následník trůnu, poskytl magazínu GQ v rámci charity a podpory mentálně postižených, kterou s manželkou Kate i s bratrem Harrym (39) zastřešují, unikátní rozhovor. A vzpomněl v něm na svoji matku, princeznu Dianu, od jejíž smrti uplyne v srpnu dvacet let.

„Byl bych rád, kdyby mi poradila. Moc bych si přál, aby poznala Catherine a viděla vyrůstat děti. Jsem smutný, že se tak nestane a že ani děti nepoznají ji,“ svěřil se princ. Na traumatické dětství bez matky ostatně nedávno otevřeně vzpomínal i jeho bratr Harry.

William také otevřeně přiznává, jak pro něj bylo drsné vyrovnat se s její smrtí i otevřeně o ní mluvit, ale i jen na ni třeba vzpomínat.

„Trvalo mi téměř dvacet let, než jsem dospěl do této fáze," konstatoval. Magazín zároveň zveřejnil rodinné fotky Williama s manželkou Kate i jejich dvěma dětmi, princeznou Charlotte (2) a princem Georgem (3).

„Chci je vychovávat ve šťastném, stabilním a bezpečném světě, a to je pro nás oba jako rodiče důležité. Chci, aby George vyrůstal v reálném světě, ne za zdmi paláce, musí znát život venku. Kvůli médiím je to těžké, ale budu bojovat o to, aby měly mé děti normální život,“ prohlásil k rodinným snímkům budoucí Král Velké Británie a Skotska.

Reklama

Další články

Načítám