Hlavní obsah
Článek

Britská královna Alžběta II. oslavila 96. narozeniny. Mezi prvními gratulanty byli její nejbližší příbuzní, syn Charles (75) s manželkou Camillou (74) a vnuk William (41) s manželkou Kate a dětmi Georgem, Charlotte a Louisem.

Panovnici oba následníci trůnu popřáli hlavně hodně zdraví. To královnu v poslední době trochu potrápilo. Ze zdravotních důvodů se na téměř půl roku stáhla z veřejného života, první příležitostí, kde se znovu objevila, byla mše za zesnulého prince Philipa na konci března. V únoru také prodělala covid.

Minulý týden se královna setkala s vnukem Harrym (39), který ji i s manželkou Meghan (42) navštívil cestou do holandského Haagu, kam jeli zahájit Hry Invictus. Princ poté v rozhovoru v pořadu Today zmínil, že se mu královna svěřuje s věcmi, které jiným lidem neříká, a také uvedl, že doufá, že se obklopuje vhodnými lidmi.

„Jen se chci ujistit, že je chráněná a má kolem sebe ty správné lidi,“ řekl. Mnohá média v tom vidí narážku na královské příbuzné, s nimiž je královna v úzkém kontaktu.

Na to konto britský Daily Mail píše, že princ Charles je prý na konci sil se svým mladším synem a že zaměstnanec paláce, který se o královnu staral po celou dobu pandemie, označil Harryho návrh na zvláštní ochranu babičky za „neskutečně arogantní“.

Královna narozeniny oslaví v poklidu na farmě v Sandringhamu, kam se ve středu přesunula z windsorského hradu.

Reklama

Další články

Načítám