Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Charles (75) musel potlačovat slzy při obhlídce květin, kterými britský lid uctil památku jeho zesnulého otce Philipa (†99). Doprovodila ho i manželka Camilla a oba byli viditelně dojati záplavou pugétů a vzkazů od truchlících Britů.

Ty byly přemístěny z vnější, veřejně přístupné části Buckinghamského paláce do nedalekých soukromých zahrad k Marlborough House.

Princ z Walesu měl slzy na krajíčku, když si pročítal kondolence, speciálně pak, když spatřil hračku v podobě modelu Land Roveru, oblíbeného automobilu prince Philipa, který má v sobotu během pohřbu také vézt jeho rakev.

„Dnes princ z Walesu s vévodkyní z Cornwallu navštívili zahrady u Marlborough House, aby si prohlédli květiny zanechané veřejností na počest památky vévody z Edinburghu. Královské parky sem budou nadále přemísťovat květiny a kondolence po dobu státního smutku. Zahrady u Marlborough House byly vybrány, aby se davy neshlukovaly před budovou Paláce v průběhu pandemie koronaviru.“ uvedl mluvčí Clarence House.

Princ Philip zemřel 9. dubna v ranních hodinách ve věku 99 let. Jeho pohřeb proběhne tuto sobotu ve Windsoru, vzhledem k restrikcím kvůli pandemii bude ale průběh pohřbu komorní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám