Hlavní obsah
Článek

V červnu 1994 Diana (†36) oblékla šaty, které nebyly zcela vhodné pro princeznu - hedvábné, krátké, přiléhavé a s odhalenými rameny. Ikonická róba se navždy vepsala do dějin módy jako pověstné „revenge dress“ neboli šaty, kterými se „pomstila“ princi Charlesovi (75).

Ačkoliv se rozvedli už v roce 1996, i nadále byla Diana zosobněním elegance a stylu a málokdy svou garderobou porušovala protokol.

Toho večera proběhl nejen večírek Vanity Fair, kam v šatech zavítala, ale také premiéra dokumentu o princi Charlesovi. Po rozchodu s „princeznou lidu“, jak Dianě celý svět přezdíval, upadl v očích veřejnosti Charles v nemilost a účelem dokumentu bylo získat sympatie Britů zpátky.

Bohužel si tím princ ale příliš nepomohl. Když se totiž moderátor zeptal Charlese, jestli byl Dianě věrný, odpověděl: „Ano, dokud se to nenávratně nerozpadlo, oba jsme to zkoušeli.“ Jeho přiznání tak lid znovu pobouřilo.

„Říkáme jim The Revenge Dress, protože je Diana oblékla toho večera, kdy Charles přiznal, že jí zahýbal s Camillou,“ vysvětlila pro magazín Women Kerry Taylor, která v roce 2013 dražila nejznámější princezniny róby.

„Zatímco někdo by možná raději zalezl do kouta, Diana vyšla ven v šatech, které všem vyrazily dech. Tím dala jasně najevo svůj postoj,“ dodala Taylor.

O princezniných pravých úmyslech lze ovšem jen spekulovat. Christina Stambolian šaty pro Dianu navrhla tři roky předtím, než je vynesla. Diana se léta zdráhala si je obléknout. I na ni byly moc odvážné.

Na večírek Vanity Fair si plánovala vzít šaty od Valentina, ale na poslední chvíli se rozmyslela. „Chtěla vypadat miliónově,“ prozradila její tehdejší stylistka Anna Harvey. A to se jí opravdu velmi povedlo.

Reklama

Další články

Načítám