Hlavní obsah
Článek

Nová kniha s názvem Findig Freedom (Hledání svobody) má poodhalit okolnosti odchodu prince Harryho (39) a jeho manželky Meghan (42) z královské rodiny. Dotýká se mnoha osobních témat. Mj. se v knize píše o tom, že Harry měl říct Meghan, že ji miluje, už po třech měsících vztahu, nebo že byl pár zasnoubený tajně už tři měsíce předtím, než to bylo oficiálně sděleno veřejnosti.

Má to ale háček: Harry a Meghan se od knihy distancovali a ve svém prohlášení uvedli, že v souvislostí s biografií s nikým nehovořili a na jejím psaní se nijak nepodíleli.

„Kniha je založena na vlastních dojmech autorů a na jejich vlastním nezávislém zpravodajství,“ uvedl mluvčí páru v prohlášení.

Podle zdrojů z knihy se například princ William (41) snažil o to, aby se nestalo, aby byl Harry zaslepený jen chtíčem, a tak svému bratrovi údajně řekl: „Vezmi si tolik času, kolik jen potřebuješ, abys tu holku poznal.“ Harry se měl po této větě, a hlavně označení „ta holka“, na svého bratra naštvat. Od té doby spolu údajně nekomunikovali.

Finding Freedom dokonce tvrdí, že sám Harry byl dlouhodobě frustrovaný z chodu rodiny a toho, že i jeho otec, princ Charles (75), se místo vztahu mezi nimi, více věnoval vytváření pozitivního mediálního obrazu. „I když oba respektovali hierarchii rodiny, bylo to pro ně těžké. Když se na něco chtěli zaměřit, bylo jim řečeno, že starší z rodiny mají přednost a oni musí počkat,“ píše se v knize.

Biografie by měla vyjít v srpnu. Autory knihy jsou Carolyn Durand a Omid Scobie. Jde o novináře, kteří se specializují na královskou rodinu.

Reklama

Další články

Načítám