Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vídali jsme ji ve velkých muzikálových rolích, ale dala jim vale. Zpěvačka Iva Marešová se chce soustředit na svoji sólovou kariéru, v novém projektu The Greatest Show, v němž bude vystupovat například Eva Burešová (30), Jan Kříž nebo Petra Vraspírová (36), se nechala zlákat jen k pěveckému nastudování.

"Těším se na to. Párkrát už jsem tuhle roli v nějakém díle měla a baví mě to," je ráda v zákulisí Iva. A proč vlastně sekla s muzikály? "Nově nic dalšího nezkouším. Ty doby, kdy se dělala i v muzikálech hezká představení, jsou pryč. Mám pocit, že kvalita těch představení klesá, podle mě klesá i kvalita tvůrců i herců. Za míň peněz se dělají horší věci. A já to nechci podporovat. Nechci to tedy házet do jednoho pytle, krásné věci se určitě dělají, ale mě nepotkávají," svěřila.

Marešová zpívá dál s kapelou Precedens a v roce 2016 vydala album Kéž bouře by přišla s akordeonistou Aliaksandrem Yasinskim a kytaristou Michaelem Vašíčkem. To je teď její priorita: "Vnitřně mám pocit, že se chci věnovat své muzice, svojí kapele, nějakým způsobem se ohýbám na stranu vlastní tvorby," vysvětlila.

A na složenky, kvůli nimž mnozí zpěváci angažmá v muzikálech berou, prý bez problémů má. "Uživí mě to, nestěžuju si, mám se dobře. Vždycky se mi vyplatilo, když jsem šla za tím, co mě baví, za svým srdcem. Vždycky, když mně něco naplnilo duši, tak to naplnilo i peněženku," má štěstí Iva.

Reklama

Další články

Načítám