Hlavní obsah
Článek

Už je zpátky z dovolené ve španělské Marbelle a naskočila do práce. Moderátorka Novy Petra Svoboda (41) ale čas u moře miluje, je také velkou cestovatelkou. Dva roky dokonce prožila ve Spojených arabských emirátech, ve městě Abú Zabí.

"Tedy nebyla jsem úplně ve všech vysněných zemích. Protože se potkáváme v kubánském baru, tak přiznám, že mi v portfoliu chybí ještě Kuba a ráda bych se podívala i do Austrálie. Asi nejdál jsem byla v Thajsku, exotické byly i Maledivy a pak ráda jezdím do Ameriky," vypočítala.

V současné době se řeší i téma burkiny, s čímž má Petra také své zkušenosti. "Žila jsem ty dva roky v Emirátech, ale bylo to samozřejmě jiné v nějakém hotelovém komplexu, kde jsem normálně nosila dvoudílné plavky. Ale ono Abú Zabí je samo o sobě konzervativnější, takže se mi i tam stalo, že měli s mými bikinami někteří hosté problém," svěřila.

A když vyrazila ven? "Snažila jsem se přizpůsobit jejich tradici, takže žádné velké výstřihy a nosila jsem delší kalhoty. Člověk se tím vyhnul různým poznámkám a pohledům místních žen. Jsem pro to, aby se člověk přizpůsobil kultuře a zvykům země, kterou navštěvuje nebo v ní žije," sdělila Petra.

A co říká na zmíněné bikiny versus burkiny v Česku? "K tomu bych se vyjadřovat nechtěla. Nicméně kdybych si měla vzít na veřejnou pláž v arabských zemích burkiny, tak bych na ni radši nešla. Burkiny bych asi nedala," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám